RRC Group D Exam 2019: 10 Model Questions of GK for Railway Group D Exam

RRC Group D Exam 2019

RRC Group D Exam 2019

RRC Group D Exam model questions: The date and admit card schedule of Railway Group D Recruitment Exam 2019 has not been announced yet. Examiners are eagerly waiting for this. But the candidates have wholeheartedly started preparing for it. The candidate is more than 1 crore and seats 1.03 lakh. So this time the competition is tough. So, to help the candidates, here are some model questions that will help them in preparing for GK. The RRC Group D CBT 1 exam will have questions related to Mathematics, Reasoning, General Science, General Awareness / Current Affairs. 100 questions will be asked in the 90-minute exam. There will be 25 questions from Maths, 30 from General Intelligence and Reasoning, 25 from General Science and 20 from General Awareness and Current Affairs.

Here we are providing some model questions. You can prepare for the exam by solving such questions. Their answers are given below. 

Q-1: Who is the DRDO missile scientist behind the success of Agni-IV mission?
A. APJ Abdul Kalam
b. Tessy Thomas
c. A. Shivathanu Pillai
d. Saraswat

Question-2: Kamal Mandir in Delhi is a house of worship for which of the following community?
A. Hindu
B. Buddhist
C. Jain
D. Bahai

Question-3: In which state is the Bhor Ghat located?
A. Madhya Pradesh
B. Haryana
C. Maharashtra
D. Chhattisgarh

Question-4: In which state is Pandoh Dam located?
A. Punjab
B. Himachal Pradesh
C. Gujarat
D. Uttar Pradesh

Question-5: Where is the city of Hague located?
A. Bolivia
b. Netherlands
c. Chile
d. Czech Republic

Question-6. If a panchayat is dissolved, in what time will the elections have to be held? 
A. 1 month
b. 3 months
c. 6 months
d. 1 year

Question-7. Who invented electronic generators?
A. Sir Alexander Graham Bell
b. Michael Faraday
c. Alfred b Nobel
d. Thomas Alva Edison 

Question-8. Name the first Nobel laureate Asian? 
A. CV Raman
b. Rajiv Gandhi
c. Ravindra Nath Thakur
d. Mother Teresa

Question-9. Which is the largest museum in the world?
A. British Museum, London
b. State Hermitage Museum, St. Petersburg
c. Salar Jung Museum, Hyderabad
d. Louvre, Paris

Question-10. Who was the first woman to win the Jnanpith Award in India?
A. Mahadevi Verma
B. Amrita Pritam
C. Mahashweta Devi
D. Ashapurna Devi

The answers to the above questions are as follows – 1.b, 2.d., 3.c, 4.b, 5.b, 6.C 7.b 8.c 9.d 10.d 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *